Ρετινόλη: Το Μαγικό Συστατικό που Έχει Λατρέψει το Hollywood

ΛΑΔΙΑ ΒΑΣΕΙΣ
Γιατί Χρειάζεται Να Δοκιμάσετε τα Λάδια Βάσεις της Σειράς Do It Naturally
18 Ιανουαρίου 2019
demakeup ΜΑΤΙΩΝ DOS COSMETICS
De-Make Up Ματιών με Ταυτόχρονη Θρέψη των Βλεφαρίδων!
1 Φεβρουαρίου 2019

Ρετινόλη: Το Μαγικό Συστατικό που Έχει Λατρέψει το Hollywood

Τι είναι η Ρετινόλη;

Η Ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται κυρίως για τις εξαιρετικές αντιγηραντικές του ιδιότητες. Η ρετινόλη έχει τη σχεδόν μαγική ικανότητα να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων και να προάγει την δημιουργία κολλαγόνου.Έτσι αναδομεί την επιδερμίδα μας και ταυτόχρονα την κάνει πιο απαλή και ομοιόμορφη.

Το Μαγικό Συστατικό

Πώς τα καταφέρνει όμως να μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας; Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι πολύπλοκο. Όταν η ρετινόλη έρχεται σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας, το σώμα τη μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ, δηλαδή την ενεργό μορφή της βιταμίνης Α. Το ρετινοϊκό οξύ με τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις δυσχρωμίες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό. Οι ιδιότητές της αυτές είναι πραγματικά μαγικές, μιας και αρκεί μόνο μια μικρή ποσότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για Ποιους Μήνες Ενδείκνυται η Ρετινόλη;

Η Ρετινόλη είναι φωτοευαίσθητη, οπότε καλό είναι να τη χρησιμοποιούμε το βράδυ και τους μήνες φθινοπώρου και χειμώνα. Αν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιείτε και τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, θα πρέπει  οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο αντιηλιακό προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας το επόμενο πρωί, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος. Για αυτό λοιπόν, πάντα προσέχουμε και διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσεως.

ΡΕΤΙΝΟΛΗ PENELOPE CRUZ MARGOT ROBBIE

Από την Penelope Cruz μέχρι τη Margot Robbie, οι star του Hollywood ξέρουν ότι η ρετινόλη είναι το μυστικό της νεότητας.

Skin Care Routine – Η Δική μας Ιεροτελεστία

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Χρησιμοποιείστε το Collagen Cleanser για βαθύ καθαρισμό
  2. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από τη Retinol Night Treatment. Φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι πολύ απαλές. Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε τη χρήση της κάθε 2 ή 3 μέρες για δυο εβδομάδες ώστε να συνηθίσει η επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε μέρα παρά μέρα.
  3. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε τη Retinol Night Treatment κάνοντας Roll με το Jade Roller & Gua Sha

Κάντε σήμερα την παραγγελία σας από το eShop της DOS Cosmetics!